In bucatariile profesionale, gestionarea eficienta a
alimentelor este esentiala pentru siguranta alimentara, calitatea preparatelor si
controlul costurilor. O masa rece este unul din echipamentele importante care
contribuie la succesul oricarui restaurant, cantina sau unitate de
catering .
Acestea asigura mentinerea temperaturii scazute a
alimentelor si ingredientelor, facilitand organizarea si accesul rapid la
produsele pregatite. Poti stoca ingrediente deja taiate sau pregatite
pentru utilizare, asfel reducand timpul de pregatire si riscul de contaminare
ceea ce contribuie la eficientizarea fluxului de lucru.
Tipuri de mese frigorifice
Exista doua tipuri de mese frigorifice: cu
sertare sau cu usi. Alegerea intre acestea influenteaza direct functionalitatea
si productivitatea in bucatarie.
- Mesele cu sertare au mai multe avantaje printre care
amintim:
- Capacitatea de organizare eficienta: poti dedica cate un
sertar pentru fiecare tip de produs
- Minimizarea pierderilor de temperatura, deoarece expunerea
este limitata iar alimentele se conserva mai bine
- Economie de spatiu datorita depozitarii pe verticala a
ingredientelor ce ofera un acces mai rapid la acestea
Mesele frigorifice cu usi sunt mai frecvent intalnite
datorita simplitatii si versatilitatii lor. Avantajele lor sunt:
- Costuri de achizitie mai reduse, acestea fiind disponibile
intr-o gama variata de modele adaptabile mai multor tipuri de afaceri
- Spatiu de depozitare flexibil. In functie de nevoile
bucatariei, rafturile pot fi adaugate sau eliminate
- Spatiu de depozitare generos care permite stocarea vaselor
de diferite dimensiuni, cutii sau tigai
Avantajele meselor frigorifice
Aceste echipamente combina functionalitatea spatiilor de
depozitare frigorifica cu suprafetele de lucru, aducand beneficii semnificative
in orice mediu culinar.
1. Organizare eficienta
Un avantaj major al acestor echipamente este capacitatea lor
de a economisi spatiu intr-o bucatarie, mai ales intr-o bucatarie profesionala
unde fiecare centimetru conteaza. Ele sunt dotate cu rafturi, sertare si
compartimente, care permit o aranjare eficienta a alimentelor si o
accesibilitate usoara la acestea. Astfel spatiul disponibil este maximizat.
2. Eficient energetica
Acestea sunt concepute pentru a reduce consumul de energie si
pentru a minimiza impactul asupra mediului prin tehnologiile avansate cu care
sunt dotate. Prin utilizarea unei mese reci poti reduce costurile operationale.
3. Controlul precis al temperaturii
Mesele frigorifice sunt echipate cu sisteme de control ce
permit ajustarea cu precizie a temperaturii interioare in functie de alimentele
stocate. Astfel calitatea produselor este pastrata pe o perioada mai
indelungata de timp.
4. Reducerea riscului de contaminare
Atunci cand vine vorba despre bucatariile profesionale,
siguranta alimentara este primordiala. Mesele frigorifice sunt
proiectate astfel incat sa respecte standardele de igiena in vigoare. Aceste
ehipamente sunt construite pentru a preveni scurgerile de lichide si pentru a
minimiza riscul de contaminare intre alimente.
5. Versatilitate
Pe piata exista o gama diversificata de dimensiuni si modele
astfel incat sa se adapteze nevoilor specifice ale fiecarei afaceri. Acestea
pot fi utilizate in unitati de alimentatie publica, servicii de catering,
resturante, magazine si altele.
Cum alegi masa potrivita pentru afacerea ta?
Alegerea unei mese frigorifice potrivite depinde de mai
multi factori pe care trebuie sa ii iei in calcul.
Spatiul disponibil din bucataria ta. Masoara cu
atentie spatiul in care urmeaza sa amplasezi masa. Aceasta trebuie sa fie
compacta pentru a nu aglomera bucataria, dar trebuie sa iti ofere si suficient
spatiu de depozitare pentru nevoile afacerii.
Numarul de usi sau sertare. Modelele cu mai multe
compartimente sunt ideale daca trebuie sa depozitezi diverse tipuri de produse in
acelasi timp. Astfel, in functie de fiecare aliment poti seta temperatura
necesara conservarii produselor.
Eficienta energetica. Intr-o bucatarie profesionala, unde echipamentele
functioneaza non-stop este important sa iei in calcul consumul de energie. Mesele
frigorifice cu tehnologie de economisire a energiei pot reduce semnificativ
costurile operationale pe termen lung.
Daca esti in cautarea unor mese frigorifice durabile,
fabricate din materiale de calitate care sa ofere eficienta, intra acum pe
site-ul MixHoReCa.ro si consulta oferta. Avand o experienta vasta in furnizarea
de echipamente pentru sectorul ospitalitatii, MixHoReCa.ro te poate sprijini sa
alegeti echipamentele potrivite pentru afacerea ta.