Un proces important in industria alimentara il reprezinta malaxarea carnii. Acesta are rolul de a asigura ca toate ingredientele sunt amestecate uniform, asadar textura si gustul produselor din carne au o calitate mai buna. Cu ajutorul unui mixer pentru carne puteti controla mult mai bine portia de sare si condimente,  ceea ce duce la obtinerea unor produse finale de calitate superioara.

Malaxoarele pentru carne nu sunt utilizate doar in carmangerii si fabrici de alimente ci sunt tot mai frecvent utilizate in bucatariile profesionale. In plus, consumatorii din segmentele premium sunt din ce in ce mai interesati de produse din carne care nu contin aditivi sau conservanti, iar malaxarea permite producerea unor astfel de preparate.

Care sunt avantajele mixerelor pentru carne tocata fata de framantarea manuala?

Cand vine vorba de cantitati mari, amestecarea manuala poate fi foarte laborioasa si consumatoare de timp. Mixerele pentru carne automatizeaza acest proces si economisesc timp si efort. Mixerele pentru carne va ajuta sa reduceti efortul fizic si sa reduceti riscul de accidentare.

Aceste masini va permit sa adaugati condiment suplimentare in  timpul procesului de amestecare ori de cate ori credeti ca este necesar. Distribuirea uniforma a tuturor ingredientelor contribuie la o textura mai buna a preparatelor dumneavoastra.

De asemenea, contactul direct cu carnea este redus, astfel riscul de contaminare si de raspandire a bacteriilor este minimizat.

Cum functioneaza mixerele pentru carne?

Designul acestor malaxoare a fost gandit astfel incat sa fie usor de folosit dar si de curatat. Ele sunt formate dintr-un recipient in care se amesteca carnea tocata, doi arbori cu lame, o maneta sau un panou de control care actioneaza mecanismele si un capac.

Carnea tocata este adaugata in recipient unde pot fi adaugate si alte ingrediente cum ar fi condimente, legume sau nuci. La actionarea manetei, arborii cu lame incep sa se roteasca, amestecand uniform compozitia. Recipientul este fabricat din otel inoxidabil cu o suprafata neteda si fara colturi pentru o curatare usoara. 

Unde sunt cel mai des utilizate mixerele pentru carne?

In bucatariile restaurantelor profesionale, aceste aparate vor fi foarte utile atunci cand preparati amestecuri pentru burgeri, chiftele si kebab. De asemenea, puteti prepara diferite umpluturi pentru placinte.

In macelarii si supermarketuri, mixerul va fi util pentru prelucrarea carnii si pentru a oferi clientilor carne tocata proaspata si perfect amestecata. De asemenea, veti procesa cu usurinta carnea tocata pentru diferitele tipuri de carnati si mezeluri pe care le oferiti.

Aparatele noastre mai mici, pot fi utile pentru uz casnic pentru persoanele care prefera sa isi prepare propria carne tocata cu ingredientele alese.

Pe site-ul MixHoReCa.ro veti putea gasi atat mixere manuale pentru amestecarea carnii tocate cat si malaxoare electrice.

Mixere manuale

Acest tip de aparat este util pentru acasa sau pentru afacerile mai mici care doresc sa obtina amestecuri de carne tocata personalizate, de o calitate superioara. Echipamentele sunt disponibile in diferite dimensiuni, cu capacitati ale rezervorului ce variaza de la 10 la 60 litri.

Fabricate din otel inoxidabilsunt concepute pentru a rezista in timp si pentru a asigura o igiena optima. Puteti alege intre modele cu bol static sau inclinat, modelul inclinat facilitand atat golirea continutului, cat si curatarea rapida si eficienta.

Actionate manual, mixerele sunt echipate cu un maner ergonomic care permite rotirea in ambele directii. Acest lucru permite o framantare uniforma si previne blocarea.

Mixere electrice pentru carne tocata

Acestea sunt potrivite pentru unitatile in care volumul de munca este mai mare. Sunt fabricate din otel inoxidabil si au capacitati cuprinse intre 30 si 150 kg. Sunt concepute pentru a fi utilizate in siguranta, fiind actionate de la un panou de control care are butoane pentru a porni si opri imediat, daca este necesar. De asemenea, au un microinterruptor care impiedica functionarea masinilor daca nu sunt inchise corespunzator.

Asadar, un mixer pentru carne garanteaza un produs final de calitate superioara cu o textura uniforma. Prin utilizarea acestuia aveti control complet asupra ingredientelor si condimentelor folosite, putand personaliza amestecuri in functie de retetele proprii.