Intr-o afacere din sectorul HoReCa o masa rece este o componenta importanta a experientei culinare, adesea subestimata sau trecuta cu vederea in favoarea preparatelor calde si elaborate. Aceasta joaca un rol important in stocarea si mentinerea alimentelor la temperaturi sigure si constante, pastrandu-le proaspete si sigure pentru consum. Alegerea unei mese reci potrivite pentru afacerea dumneavoastra este importanta pentru profitabilitatea si eficienta acesteia.

In prezent, orice restaurant, cantina sau bistro trebuie sa fie dotat cu dispozitive eficiente de refrigerare sau congelare pentru a asigura pastrarea in conditii optime a alimentelor. In unele locatii spatiu disponibil este limitat, de aceea trebuie sa se faca o planificare atenta a amenajarii si selectiei echipamentelor.  Pentru a asigura functionarea eficienta si fluida a unitatii de alimentatie sunt necesare si alte echipamente precum cele pentru prepararea la cald, masini de spalat sau alte echipamente auxiliare. Intr-o bucatarie trebuie sa existe un flux de lucre bine pus la punct care sa asigure eficienta.

Care sunt principalele beneficii ale unse mese reci?

Asigurarea sigurantei alimentare

Unul dintre cele mai importante motive pentru care mesele reci sunt indispensabile intr-un restaurant este siguranta alimentara. Alimente precum carnea cruda, pestele si fructele de mare, produsele lactate trebuie pastrate la anumite temperaturi care sa impiedice dezvoltarea bacteriilor care ar altera aceste produse.  O gestionare corecta a temperaturii contribuie la evitarea intoxicatiilor alimentare si la protejarea sanatatii consumatorilor.

Pastrarea prospetimii si a calitatii

Mesele reci ajuta la mentinerea  prospetimii ingredientelor si a preparatelor. De exemplu,  fructele, legumele, branzeturile si mezelurile isi pastreaza textura, aroma si culoarea daca sunt pastrate la temperatura potrivita pana cand sunt servite.

Organizare eficienta

Un alt avantaj pe care il ofera o masa rece este acela de a-ti permite sa organizezi alimentele intr-un mod mai eficient. Astfel, personalul care se ocupa de prepararea mancarurilor are la indemana toate ingredientele necesare.

Respectarea standardelor si a regulamentelor de igiena

In industria alimentara respectarea normelor de igiena si siguranta alimentara este obligatorie. Utilizarea unei mese reci asigura mentinerea temperaturilor corespunzatoare si previne contaminarea  protejand atat clientii, cat si personalul.

Crearea unui flux de lucru optim

Intr-o bucatarie profesionala este important sa creati un flux de lucru continuu care sa asigure eficienta personalului. Preparatele trebuie gatite si depozitate astfel incat sa poata fi serveite rapid si in conditii optime. Astfel riscul de deteriorare al produselor se micsoreaza asigurand calitatea mancarurilor si satisfactia clientilor.

Optimizarea spatiului din bucatarie

Pe langa faptul ca pastreaza alimentele in conditii optime, o masa rece este si o piesa de mibilier care ajuta la optimizarea spatiului deoarece nu mai aveti nevoie si de alte echipamente de depozitare. Acest lucru este util in special in pizzerii pentru ca bucatarii au toate ingredientele la indemana, nemaifiind nevoie sa  se deplaseze.

Atunci cand alegeti o mas rece profesionala asigurati-va ca este confectionata din otel inoxidabil. Acesta este un material durabil, rezistent la coroziune si usor de curatat. Alte matariale se pot deteriora mult mai rapid ceea ce insemna cheltuieli in plus.

Daca v-ati convins de beneficiile pe care un astfel de echipament le are pentru afacerea dumneavoastra, va invitam pe site-ul MixHoReCa.ro sa alegeti modelul potrivit. Pe langa mese reci veti putea gasi si o gama diversificata de echipamente pentru industria Horeca. Daca v-am starnit interesul vizitati-ne acum!