
Intr-o afacere din sectorul HoReCa o masa rece este o
componenta importanta a experientei culinare, adesea subestimata sau trecuta cu
vederea in favoarea preparatelor calde si elaborate. Aceasta joaca un rol
important in stocarea si mentinerea alimentelor la temperaturi sigure si
constante, pastrandu-le proaspete si sigure pentru consum. Alegerea unei mese
reci potrivite pentru afacerea dumneavoastra este importanta pentru
profitabilitatea si eficienta acesteia.
In prezent, orice restaurant, cantina sau bistro trebuie sa
fie dotat cu dispozitive eficiente de refrigerare sau congelare pentru
a asigura pastrarea in conditii optime a alimentelor. In unele locatii
spatiu disponibil este limitat, de aceea trebuie sa se faca o planificare
atenta a amenajarii si selectiei echipamentelor. Pentru a asigura functionarea
eficienta si fluida a unitatii de alimentatie sunt necesare si alte echipamente
precum cele pentru prepararea la cald, masini de spalat sau alte echipamente
auxiliare. Intr-o bucatarie trebuie sa existe un flux de lucre bine pus la
punct care sa asigure eficienta.
Care sunt principalele beneficii ale unse mese reci?
Asigurarea sigurantei alimentare
Unul dintre cele mai importante motive pentru care mesele reci sunt
indispensabile intr-un restaurant este siguranta alimentara. Alimente precum
carnea cruda, pestele si fructele de mare, produsele lactate trebuie pastrate
la anumite temperaturi care sa impiedice dezvoltarea bacteriilor care ar altera
aceste produse. O gestionare corecta a temperaturii contribuie la
evitarea intoxicatiilor alimentare si la protejarea sanatatii consumatorilor.
Pastrarea prospetimii si a calitatii
Mesele reci ajuta la mentinerea prospetimii
ingredientelor si a preparatelor. De exemplu, fructele, legumele, branzeturile
si mezelurile isi pastreaza textura, aroma si culoarea daca sunt pastrate la
temperatura potrivita pana cand sunt servite.
Organizare eficienta
Un alt avantaj pe care il ofera o masa rece este
acela de a-ti permite sa organizezi alimentele intr-un mod mai eficient.
Astfel, personalul care se ocupa de prepararea mancarurilor are la indemana
toate ingredientele necesare.
Respectarea standardelor si a regulamentelor de igiena
In industria alimentara respectarea normelor de igiena si
siguranta alimentara este obligatorie. Utilizarea unei mese reci asigura
mentinerea temperaturilor corespunzatoare si previne contaminarea protejand
atat clientii, cat si personalul.
Crearea unui flux de lucru optim
Intr-o bucatarie profesionala este important sa creati un
flux de lucru continuu care sa asigure eficienta personalului. Preparatele
trebuie gatite si depozitate astfel incat sa poata fi serveite rapid si in
conditii optime. Astfel riscul de deteriorare al produselor se micsoreaza
asigurand calitatea mancarurilor si satisfactia clientilor.
Optimizarea spatiului din bucatarie
Pe langa faptul ca pastreaza alimentele in conditii optime,
o masa rece este si o piesa de mibilier care ajuta la optimizarea spatiului
deoarece nu mai aveti nevoie si de alte echipamente de depozitare. Acest lucru
este util in special in pizzerii pentru ca bucatarii au toate ingredientele la
indemana, nemaifiind nevoie sa se
deplaseze.
Atunci cand alegeti o mas rece profesionala asigurati-va ca
este confectionata din otel inoxidabil. Acesta este un material durabil,
rezistent la coroziune si usor de curatat. Alte matariale se pot deteriora mult
mai rapid ceea ce insemna cheltuieli in plus.
Daca v-ati convins de beneficiile pe care un astfel de
echipament le are pentru afacerea dumneavoastra, va invitam pe site-ul
MixHoReCa.ro sa alegeti modelul potrivit. Pe langa mese reci veti putea gasi si
o gama diversificata de echipamente pentru
industria Horeca. Daca v-am starnit interesul vizitati-ne acum!