Cu totii stim ca echipamentele dintr-o bucatarie profesionala joaca un rol foarte important in gatirea diferitelor preparate.
Nici gratarele nu fac exceptie de la aceasta regula. Un gratar rezistent si
eficient termic va ajuta sa pregatiti mancaruri delicioase, gatite perfect.
Gratarele de la MixHoReCa.ro sunt foarte versatile si permit
pregatirea unei gama variate de mancaruri. Cu ajutorul accesoriilor disponibile
puteti gati de la fripturi suculente si burgeri pana la pizza sau deserturi.
Cea mai importanta caracteristica a acestor gratare este
materialul din care sunt fabricate si anume ceramica ("mullite"), un
material rezistent la temperaturi ridicate. Componentele din otel sunt
acoperite cu pulbere, ceea ce ii confera rezistenta la intemperii.
Care sunt avantajele gratarelor?
Datorita numeroselor beneficii pe care le au, gratarele
devin un echipament din ce in ce mai popular in industria alimentara.
In primul rand ofera versatilitate, ele putand fi folosite
pentru gratar, afumare, prajire si coacere. Asadar pot fi o optiune rentabila deoarece
pot efectua mai multe sarcini. In al doilea rand ofera eficienta energetica,
folosind mai putin combustibil comparativ cu gratarele traditionale.
Capacitatea lor de a pastra caldura le face o alegere excelenta din punct de vedere
energetic pentru utilizare comerciala.
Designul unic permite o gatire uniforma iar peretii grosi din
ceramica contribuie la retinerea umiditatii ceea ce face ca mancarea sa isi
pastreze aroma si suculenta. Puteti controla cu precizie temperatura astfel
incat sa obtineti rezultate excelente indiferent de alimentele pe care le
gatiti.
Cum sa utilizati aceste gratare
Pentru a obtine rezultate perfecte de fiecare data pregatiți
mancarurile in ordinea cresterii temperaturii. Acest tip de gratar se
incalzeste rapid, insa datorita carcasei ceramice caldura este pastrata un timp
indelungat. Asadar, incepeti cu alimentele care se gatesc la temperaturi mai
scazute si terminati cu preparate care au nevoie de temperaturi ridicate pentru
gatire cum ar fi pizza.
Nu utilizati brichete ci doar carbune de lemn de inalta
calitate. Desi costurile pot fi mai ridicate acestia sunt mai usor de aprins si
ard mai lent, astfel incat nu trebuie sa faceți plinul de carbune atat de des.
Gratarul este usor de curatat. Incalziti-l la 260 °C timp de
30 de minute astfel se vor arde toate reziduurile alimentare. Acestea pot fi
indepartate cu usurinta cu o perie dupa ce gratarul s-a racit. Nu utilizati apa
deoarece peretele interior este poros si absoarbe lichide, lucru ce poate duce
la fisurarea acestuia.
Pe MixHoReCa.ro veti pute gasi o gama variata de modele de
gratare din care sa il alegeti pe cel potrivit pentru dumneavoastra.
Bucurati-va de calitatea unui echipament profesional.