
Masinile de gheata sunt echipamente nelipsite din
restaurante, cafenele sau baruri deoarece contribuie semnificativ la eficienta
operatiunilor si la calitatea serviciilor oferite. Acestea asigura o
aprovizionare constanta cu cuburi de gheata, necesare pentru prepararea
cocktailurilor, racirea bauturilor si pastrarea alimentelor la temperaturi
optime.
In utilizarea acestor echipamente igiena si siguranta
alimentara sunt importante, tocmai de aceea o masina de gheata minimizeaza
manipularea manuala a ghetii reducand riscul de contaminare iar clienti vor
beneficia de produse de caliate superioara. Astfel, investitia intr-un
astfel de echipament contribuie la succesul afacerii dumneavoastra si la
mentinerea unor standard ridicate ale calitatii.
Tipuri de gheata
1. Cuburile de gheata sunt populare datorita dimensiunilor lor
care le permite sa raceasca rapid bauturile si sa se topeasca incet, mentinand
bautura rece pentru mai mult timp. Acest lucru le face ideale
pentru a fi folosite in sucuri, apa, limonada unde racirea rapida si mentinerea
temperaturii sunt importante.
2. Fulgii de gheata arata ca niste chipsuri mici si sunt ideali
pentru pastrarea alimentelor proaspete precum pestele si fructele de mare. De
asemenea, fulgii de gheata mai pot fi folositi pentru comprese in clinici si sali
de urgenta.
3. Gheata sub forma hexagonala este utilizata de cei care
doresc sa adauge un strop de creativitate bauturilor servite. Aceste forme
inovatoare nu doar ca ofera un aspect atragator bauturilor, dar contribuie si
la racirea rapida a acestora, similar cu cuburile sau granulele de gheata.
4. Gheata sub forma de sfera este folosita in special pentru a
servi bauturi fine precum whisky deoarece nu dilueaza prea mult bautura si ofera
o estetica eleganta.
Modul de racire al masinii de gheata
Un rol important in performanta masinilor de gheata,
este jucat de agentul de racire. In sistemele profesionale, utilizarea unui
agent de racire cu injectie de aer si propan (R290) este comuna datorita
eficientei energetice si impactului redus asupra mediului.
Cu toate acestea, propanul (R290) este inflamabil de aceea
se impun masuri in ceea ce priveste siguranta in proiectare, instalarea si
operarea acestor masini. Pentru a preveni riscul de incendiu sau explozii
este important ca echipamentele sa aiba o ventilatie adecvata si protectie
impotriva scurgerilor. Pentru a asigura o performanta optima este important ca
personalul sa fie instruit corespunzator cu privire la intretinerea masinilor
de gheata.
Criterii de alegere a masinii de gheata
Capacitatea de productie este cel mai important
criteriu de care trebuie sa tineti cont atunci cand alegeti masina de facut cuburi de
gheata. Capacitatea trebuie sa fie adaptata in functie de cerintele de
consum ale afacerii, de aceea este recomandat sa alegeti un aparat cu o
capacitate medie sau mare pentru a nu ramane fara stocuri de gheata.
Eficienta energetica. In sectorul HoReCa, unde
echipamentele functioneaza aproape non-stop, este important sa alegeti o masina
de gheata care sa fie eficienta din punct de vedere energetic. Acest aspect va
poate ajuta sa economisiti bani pe termen lung prin reducerea facturilor la
energie electrica.
Spatiul disponibil din locatie este un criteriu ce
trebuie luat in considerare deoarece, daca dispuneti de un spatiu limitat este
recomandat sa achizitionati un model compact pentru a nu ocupa spatiu inutil.
In cazul in care dispuneti de suficient spatiu, puteti opta pentru un aparat de
dimensiuni mai mari.
Reparatii post garantie. Este important sa va
asigurati ca puteti beneficia de servicii tehnice si piese de schimb chiar si
dupa ce aparatul a iesit din garantie.
MixHoReCa.ro este un partener de
incredere ce va sta la dispozitie pentru ca dumneavoastra sa fiti
satisfacuti pe deplin.
Asadar, o masina de gheata poate influenta direct
calitatea serviciilor oferite contribuind la succesul afacerii dumneavoastra.
Luand in considerare criteriile de mai sus puteti alege o masina de gheata care
sa satisfaca nevoile afacerii pe care o detineti.