Masinile de gheata sunt echipamente nelipsite din restaurante, cafenele sau baruri deoarece contribuie semnificativ la eficienta operatiunilor si la calitatea serviciilor oferite. Acestea asigura o aprovizionare constanta cu cuburi de gheata, necesare pentru prepararea cocktailurilor, racirea bauturilor si pastrarea alimentelor la temperaturi optime.

In utilizarea acestor echipamente igiena si siguranta alimentara sunt importante, tocmai de aceea o masina de gheata minimizeaza manipularea manuala a ghetii reducand riscul de contaminare iar clienti vor beneficia de produse de caliate superioara.  Astfel, investitia intr-un astfel de echipament contribuie la succesul afacerii dumneavoastra si la mentinerea unor standard ridicate ale calitatii.

Tipuri de gheata

1. Cuburile de gheata sunt populare datorita dimensiunilor lor care le permite sa raceasca rapid bauturile si sa se topeasca incet, mentinand bautura rece pentru mai mult timp. Acest lucru le face ideale pentru a fi folosite in sucuri, apa, limonada  unde racirea rapida si mentinerea temperaturii sunt importante.

2. Fulgii de gheata arata ca niste chipsuri mici si sunt ideali pentru pastrarea alimentelor proaspete precum pestele si fructele de mare. De asemenea, fulgii de gheata mai pot fi folositi pentru comprese in clinici si sali de urgenta.

3. Gheata sub forma hexagonala este utilizata de cei care doresc sa adauge un strop de creativitate bauturilor servite. Aceste forme inovatoare nu doar ca ofera un aspect atragator bauturilor, dar contribuie si la racirea rapida a acestora, similar cu cuburile sau granulele de gheata.

4. Gheata sub forma de sfera este folosita in special pentru a servi bauturi fine precum whisky deoarece nu dilueaza prea mult bautura si ofera o estetica eleganta.

Modul de racire al masinii de gheata

Un rol important in performanta masinilor de gheata, este jucat de agentul de racire. In sistemele profesionale, utilizarea unui agent de racire cu injectie de aer si propan (R290) este comuna datorita eficientei energetice si impactului redus asupra mediului.

Cu toate acestea, propanul (R290) este inflamabil de aceea se impun masuri in ceea ce priveste siguranta in proiectare, instalarea si operarea acestor masini. Pentru a preveni riscul de incendiu sau explozii este important ca echipamentele sa aiba o ventilatie adecvata si protectie impotriva scurgerilor. Pentru a asigura o performanta optima este important ca personalul sa fie instruit corespunzator cu privire la intretinerea masinilor de gheata.

Criterii de alegere a masinii de gheata

Capacitatea de productie este cel mai important criteriu de care trebuie sa tineti cont atunci cand alegeti masina de facut cuburi de gheata. Capacitatea trebuie sa fie adaptata in functie de cerintele de consum ale afacerii, de aceea este recomandat sa alegeti un aparat cu o capacitate medie sau mare pentru a nu ramane fara stocuri de gheata.

Eficienta energetica. In sectorul HoReCa, unde echipamentele functioneaza aproape non-stop, este important sa alegeti o masina de gheata care sa fie eficienta din punct de vedere energetic. Acest aspect va poate ajuta sa economisiti bani pe termen lung prin reducerea facturilor la energie electrica.  

Spatiul disponibil din locatie este un criteriu ce trebuie luat in considerare deoarece, daca dispuneti de un spatiu limitat este recomandat sa achizitionati un model compact pentru a nu ocupa spatiu inutil. In cazul in care dispuneti de suficient spatiu, puteti opta pentru un aparat de dimensiuni mai mari.

Reparatii post garantie. Este important sa va asigurati ca puteti beneficia de servicii tehnice si piese de schimb chiar si dupa ce aparatul a iesit din garantie.  MixHoReCa.ro este un partener de incredere ce va sta la dispozitie pentru ca dumneavoastra sa fiti satisfacuti pe deplin.

Asadar, o masina de gheata poate influenta direct calitatea serviciilor oferite contribuind la succesul afacerii dumneavoastra. Luand in considerare criteriile de mai sus puteti alege o masina de gheata care sa satisfaca nevoile afacerii pe care o detineti.